Malzemeler
125 gr. margarin—2 adet hyaşlanmış patates—1 adet yumurta—1paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya—2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz—1 tatlı kaşığı tarçın—alabildiği kadar un.
Şerbeti
1 su bardağı su—1,5 su bardağı toz şeker—1 çorba kaşığı limon suyu.
Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatalım limon suyunu indirmemize yakın ilave ederek bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatalım ve şerbetimizi soğumaya bırakalım.
Yapılışı
Margarinimizi eritelim ve soğutalım,haşlanmış patateslerimizi ezelim,yumurta ve kabartma tozu vanilya ile karıştıralım. Bu karışımın üzerine azar azar un ilave ederek ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyalım.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp çay tabağı büyüklüğünde açalım. Dövülmüş ceviz ve tarçını karıştırıp açılan hamurların üzerine koyun.büzdürerek kapatın ve elinizle yuvarlayın yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin isteğe göre süsüleyip servis edin. Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
2 yorum:
Patatesten tatlı olur mu demeye müsait biri olarak önyargımı bu tatlıyı sayenizde tadınca yendim.
Çok lezzetli ve yediğim EN HAFİF tatlı olduğunu söylemeliyim.
Elinize ve Emeğinize Sağlık...
Teşekkür ederim Tolga Bey,bahsettiğiniz gibi oldukça haffif ama çok lezetteli bir tatlıdır.
Yorum Gönder