16 Ocak 2008 Çarşamba

Açma Hamur

Hanımlar evde elde açma börek yapmak istiyorsunuz hemen bir hamur hazırlamak için mutfağa gittiniz bu hamuru daha lezzetli kılmak için bu tarifi uygularmısınız ? uygularsınız çünki elde yapılan bir hamurun tadı maalesef hazır yufkada olmuyor.bunu orta yaş gurubu bayanlar daha iyi bilirler.O zaman hemen not alın.

4 su bardağı un—1 yumurta—1 su bardağı süt—1 çay bardağı sıvı yağ—1 çay bardağı yoğurt—1 çay kaşığı karbonat—2 çorba kaşığı sirke.Unumuzu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açalım. Diğer tarafta yumurta,süt,yoğurt,karbonat,sıvı yağ,sirke yi çırpma teli ile çırpıp unumuzun ortasına dökelim ve yoğurmaya başlayalım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım sonra nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletelim sonra hamurdan parçalar kopararak nişasta ve un serptiğimiz tezgahımızın üstünde yufkalarımızı açalım.bu ölçülerle 6 veya 8 kişilik börek yapabilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.