16 Ocak 2008 Çarşamba

Kremalı Kolay Pasta

Kremalı Kolay Pasta



Malzemeler


Yarım su bardağı pirinç unu—yarım su bardağı un—4 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri—yarım su bardağı çilek veya vişne reçeli—yarım su bardağı krema—üzeri için ayrıca 1 su bardağı pudra şekeri.

Yapılışı

Hanımlar önce 20cm. çapındaki kek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakalım.Şimdi yumurtaların beyazını ve sarısını ayıralım .Yumurtanın beyazını derince bir kapta mikser yardımı ile kar gibi olana dek çırpalım.yumurta sarısının bulunduğu diğer kaba 1 bardak pudra şekerini ilave edip onuda iyice karıştıralım.


Unumuz ve pirinç ununuda ayrı bir kapta iyice harmanlıyalım—karıştıralım--. Birinci kapta bulunan yumurta aklarına önce 2.ci kaptaki yumurta sarılı karışımı sonrada harmanladığımız unumuzu yavaş yavaş karıştırarak dökelim.İyice karıştıralım ki pürüzsüz bir karışım elde edelim bunu yağladığımız tart kalıbına dökerek üzerinide düzeltip önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirip .dışarı alalım ve 5-8 dakika dinlendirip biraz ılınmasını bekliyelim.


Şimdi son aşamaya sıra geldi testereli bir bıçak yardımı ile keki 2 parçaya ayıralım alt taban ve üst kapak olacak.

Testereli bıçak yok ise bir makara ipliği ilede kesme işini yapabilirsiniz.
Kremayı mikserde iyice çırpalım ki yoğunlaşsın sonra pastamızın tabanını servis tabağına alalım üzerine çilek reçelimizi sürelim üzerine çırpılmış kremayıda iyice yayalım diğer kapak parçası kekimizide üzerine kapatalım bol pudra şekeri dökerek buzdolabında 1 saat bekletip servis edelim afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.