8 Ocak 2008 Salı

Fırında Tavuklu Karnıbahar

Fırında Tavuklu Karnıbahar

Malzemeler

1 küçük haşlanmış karnabahar—1 tavuk göğüs eti—1 adet soğan,1 adet
domates,1 adet yeşil sivri biber,tuz,pul biber,yarım yemek kaşığı salça,Başamel sos.

Başamel sosun hazırlanışı

4 kişiliktir—2,5 su bardağı kaynar süt—1 kahve fincanı un—1 çorba kaşığı margarin –tuz-

Küçük bir tencerede yağı eritelim,unu ekleyip ağır ağır karıştırarak kavuralım yanmamasına dikkat edelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra ateşten alıpbeş dakika dinlendirelim.sonra çırparak yavaş yavaş kaynar sütü ekliyelim veorta ateşte karıştırarak bir kere kaynatalım ve ateşin altını iyice kısıp karıştırarak 10 dakika daha kaynatalım.

Yapılışı

Haşlanmış karnıbaharımızı çiçek çiçek ayırıp yağladığımız bir borcama dizelim.Diğer tarafta tavuk etimizi küp küp doğrayalım içine biraz yağ koyduğumuz ufak bir tencereye etlerimizi ve ince ince doğradığımız soğanlarımızı koyup soteliyelim.


Etimiz kavrulunca üzerine dometesi ve sivri biberi küçük küçük doğrayalım tuzunu ve biberini ekleyip bir iki dakika çevirelim.Da sonraahonra tepsideki karnıbaharın üzerine eşit bir şekilde dökelim.sonra onunda üstüne hazırladığımız başamel sosuda ilave edip bolca kaşar rendesi serpiştirip fırına verelim. Üzeri kızarıncaya kadar pişirip fırından alalım biraz soğuduktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.