23 Ocak 2008 Çarşamba

Çikolatalı sosun evde yapımı

Çikolatalı Sos--


Malzemeler------1 su bardağı süt--1 su bardağı su--2 tatlı kaşığı nişasta--2 çorba kaşığı kakao --1 çorba kaşığı topz şeker.



Yapılışı--Malzemelerin hepsini iyice karıştırıp ufak bir tencerede orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirin. Sıcak veya soğuk olarak bütün kek,pasta ve sütlü tatlılarınızda kullanabilirsiniz.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Tesekkurler.Ben d boyle evde yapabilecegim bir cikolata sosu tarifi ariyordum.Bir sorum olacak ama siz cevap vermeden ben sorumun cevabini tecrube etmis olacagim.:)yine de diger ziyaretcileriniz adina sorayim: sosun miktari ne kadar oluyor?(hazir cikolata soslarina kiyaslayabilirsiniz.)

Yazar dedi ki...

Selamlar değerli okuyucumuz:)Tarifte belirttiğimiz sosu hazırladığınızda takriben bir çorba kasesi kadar çikolata sosu elde edebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar bende böyle sosları hep evde yaparım ayrıca çok güzel bir tat verir

Adsız dedi ki...

SLM BENDE BÖYLE EVDE YAPILAN ÇİKOLATA SOSLARINI ÇOK BEĞENİRİM ÇOK GÜZEL OLUR

Adsız dedi ki...

ekler için uygun mudur?

Adsız dedi ki...

ben bugun denedim ve tadı korkarım ki pek güzel olmadı.içine katılan 1 bardak su tadını tamamen bozdu.sonradan süt eklemek zorunda kaldım.ayrıca şekeri çok az
yine de emeğiniz için teşekkür ederiz
:)

Adsız dedi ki...

binde büle sosları çuk beğenirüm

Adsız dedi ki...

evt gercekten sekeri az geliyor ben sos olarak su tarıfı yaparım denemenızı onerırım (8yemek kaşıgı seker 1.5yemek kasıgı nişasta 2yemek kasıgı kakao 1.5su brd su bır parca margarın )

Adsız dedi ki...

bu nişasta buğday nişastası falan olmaz dimi lütfen cevap yazın

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.