18 Ocak 2008 Cuma

Paşa Tatlısı

Paşa Tatlısı


Bu tarif bir arkadaşım tarafından verildi denedim çok beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz.

Malzemeler


2 su bardağı süt—2çorba kaşığı tere yağı—3 adet yumurta—200 gr. bayat ekmek içi—şerbeti için 1 su bardağı su, 1,.5 su bardağı toz şeker.birkaç damla limon suyu.

Yapılışı


Derin bir kaba bayat ekmeğimizin içlerini ufalayalım üzerine 2 su bardağı sütü döküp ekmeklerin sütü çekmesini bekliyelim.sonra içine 1 yemek kaşığı toz şeker,3 yumurta ve tereyağını ilave ederek iyice karıştıralım. orta boydan biraz küçükyağlanmış bir fırın tepsisine karışımı dökelim orta ısıda yaklaşık 40-45 dakika pişirelim pişme sırasında tatlımızın kabaran yerlerini bıçak yardımı ile delelim.Diğer tarafta 1 su bardağı suyu küçük bir tencereye koyup üzerinede 1,5 su bardağı şekeri ilave ederek şerbeti kaynatalım indirmeye yakın birkaç damla limon suyu katarak ateşten alalım. Hanımlar tatlımız sıcak şerbetimiz de sıcak olacak.bu tatlıyı kaymak,sade dondurma veya üzerine dövülmüş ceviz ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.