18 Ocak 2008 Cuma

Rulo Poğça

Rulo Poğça


Malzemeler

2 yumurta—1 çay bardağı yoğurt—1 çay bardağı sıvı yağ—1 paket kabartma tozu—3 su bardağı un—1 çorba kaşığı tereyağ veya terem yağı. İç.harcı için beyaz peynirle kıyılmış maydanoz karışımı.


Yapılışı

Derin bir kaba bir tam yumurta birde yumurta beyazı konur-- kalan sarı üzerine sürülür-- ve iyice çırpılır.içine yoğurt,bir fıske tuz ,sıvı yağ,tereyağ,kabartma tozu konarak yeniden çıpılır.sonra unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurulur.sonra tegahın üzeri hafifçe unlanarak hamuru merdane yardımı ile yufka haline getirelim.--yufkamız kalınca olacak mesela mantı yufkasından biraz kalın—yufkanın üzerine peynirli,maydanozlu karışımı serpelim ve yufkamızı rulo gibi saralım.sardığımız ruloyu 2 parmak eninde dilim dilim keselim ve yağlı kağıt konmuş bir fırın tepsisine dizelim üzerlerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp fırına verelim.piştikten sonra biraz soğumasını bekleyip sıcak sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.