18 Ocak 2008 Cuma

Zeytinli Ekmekler

Zeytinli Ekmekler


Malzemeler

1 adet ekmek hamuru -1 su bardağı yoğurt—150gr.siyah zeytin—1 çay bardağı sıvı yağ—2 adet yumurta—yeteri kadar un.

Yapılışı


Ekmek hamurumuzu bir kaba alalım içine yoğurt,çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin,sıvı yağ ve yumurtaları katıp yoğuralım hamurumuz sulu olursa içine azar azar un ilave ederek iyi bir hamur yoğuralım. Üzerini nemli bir bezle örterek sıcak bir yerde 1 saat bekletelim.daha sonra hamurdan parçalar koparıp elmizle şekil vererek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.üzerlerini bıçakla hafifçe çizip yumurta sarısı sürelim.önceden ısıtılmış fırında renkleri altın gibi olana dek pişirelim . afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.