16 Eylül 2008 Salı

Kalbura Bastı Tatlısı

Kalbura Bastı Tatlısı--

Malzemeler----2 adet yumurta--1 su bardağı yoğurt--bir çay kaşığı Karbonat--aldığı kadar un--(kabartma tozu da olur) 3 bardak su-- 4 bardak tozşeker--2 çay kaşığı limon suyu.


Kalbura bastı tatlısının yapılışı--

Derince bir kabın içerisine 2 yumurta,yağ ve yoğurt konarak iyice çırpılır.Üzerine un ve kabartma tozu ilave edilerek Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp el ile şekil verilir ve bir rendenin ince delikli kısmına şekil verdiğimiz hamur bastırılarak delikli bir şekil alır..Yağlanmış bir tepsiye yaptığımız tatlılar dizilip fırına verilir. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilip fırından alınır.

Şerbet için 4 bardak şekerle 3 bardak su bir tencerede kaynatılır indirmeye yakın limon suyu ilave edilir bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Tatlı sıcak şerbet soğuk olmalıdır. Soğuk şerbeti tatlımızın üzerine döküp kapatalım. iyice şerbeti çeken tatlıyı soğuk olarak servis edelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yagın ne kadar< konacagını yazmamışınız

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.