Arpa Şehriye pilavı---
Malzemeleri-- 2 su bardağı Arpa şehriye--1 yemek kaşığı sıvı yağ--1 yemek kaşığı Tereyağ--2 su bardağı et suyu--tuz.
Yapılışı--
Tereyağı ve sıvı yağımızı bir pilav tenceresine koyalım ve ateşe oturtalım.Yağımız kızınca içerisine Arpa şehriyemizi ilave ederek pembeleşinceye kadar kavuralım.Daha sonra et suyunu, tuzu ve şehriyeye katarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip suyunu çektikten sonra ateşi kapatıp üzerine bir kağıt peçete koyarak 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım. Demlenen pilavımız servise hazırdır afiyet olsun.
30 Ekim 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Türk Yemekleri

Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder