21 Ekim 2008 Salı

Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması--


Malzemeler----7 adet ufak boy sakız kabağı--Bir çorba kasesi rendelenmiş beyaz peynir--4 dilim bayat ekmek--Birer yemek kaşığı ince kıyılmış Nane ve Maydanoz--tuz,karabiber--bir adet yumurta sarısı--yarım limonun suyu--2 su bardağı et suyu veya tavuk suyu--1 yemek kaşığı Zeytin yağı.

Yapılışı-- Kabakları iyice yıkayıp üzerlerini kazıyalım. Sonra kabak dolması yapar gibi içlerini boşaltıp tekrar yıkayalım.Diğer tarafta bir kabın içerisinde Ekmek içi(ufalanmış),Peynir,maydanoz,Dereotu,tuz ve karabiberi iyice karıştırıp boş olan kabaklarımızın içini bu karışımla dolduralım.Doldurduğumuz kabakları tencereye dizip üzerine zeytin yağımızı ve et suyumuzu da ilave ederek pişmeye bırakalım.10-15 dakika pişen kabaklarımızı ateşten almadan üzerine hazırladığımız terbiyeyi de katarak 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.Ilınan yemeğimizi kabakları diilimleyerek yanına yoğurt ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.

( Yemeğimizin terbiyesini hazırlamak için Limon suyu ile bir yumurtayı iyice çırpıp Pişen yemeğin suyundan da 1-2 kaşıp ilave ederek hazırlarız.)

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.