21 Ekim 2008 Salı

Yumurta Dolması

Kızarmış Yumurta Dolması--

Malzemeler--6 adet yumurta--bir fincan un--yarım demet maydanoz--bir çay bardağı sıvı yağ---bir su bardağı su-- tuz,karabiber. ( bir su bardağı kaşar rendesi)


Yapılışı-- Yumurtaları iyice yıkayıp derince bir kapta katı olacak şekilde haşlayalım ( bir yumurtayı ayıralım).Haşlanıp soğuyan yumurtaların kabuklarını soyalım. Soyduğumuz yumurtaları ikiye bölüp içinin sarısını çıkaralım. Bir kapta çıkan sarıları,tuz,karabiber,ince kıyılmış maydanozu iyice ezip boş olan yumurta beyazlarının içine dolduralım.

Ayırdığımız bir yumurtayı bir kabın içine kırıp çırpalım. İçine tuz,su ve un ilave edilerek boza kıvamında bir karışım elde edilir.Doldurduğumuz yumurtaları bu karışıma bulayarak kızgın yağda kızartalım. Sonra sıcak yumurtaların üzerine biraz kaşar rendesi serperek servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.