12 Kasım 2008 Çarşamba

Çoban Kavurma

Çoban Kavurma

Malzemeler-- Bir kilo kuşbaşı doğranmış Kuzu eti--3 adet orta boy soğan--1 tatlı kaşığı Kekik--3 adet yeşil biber--1 çay kaşığı Karabiber--2 diş sarımsak--Yarım çay bardağı sıvı yağ.


Yapılışı--Halka halka doğrayacağımız soğanları,biberleri ve sarımsağı etle birlikte içine yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz bir tencereye koyup hızlı ateşte 2-3 dakika çevirelim.Kekik,tuz,karabiberi ilave ederek hiç su koymadan ağzı kapalı olarak kısık ateşte 1,5 saat kadar pişirelim. Bu yemeği yaparken tahta kaşık kullanmanız tavsiye olunur. Pişen yemeğimizi üzerine kekik serperek sıcak olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.