8 Ağustos 2010 Pazar

Mücver Köfte


Mücver Köfte- Malzemeleri Yarım kilo köftelik kıyma, 1/2 paket knorr köfte harcı, 1,5 çay bardağı su, 2 adet kıyılmış taze soğan, 2 adet rendelenmiş kabak, 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir.(yarım su bardağı). Sosu için gerekli malzemeler bir su bardağı yoğurt, yarım demet kıyılmış dereotu, yarım çay kaşığı tuz.
Mücver Köftenin Yapılışı
Derin bir kabın içine kıymayı,köfte harcını,suyu koyarak iyice yoğurun Daha sonra içine rendelenmiş kabak,kıyılmış taze soğan,beyaz peyniri ilave ederek yoğurmaya devam edelim.Köftelere şekil vererek fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dakika pişirelim..

Diğer tarafta bir kasenin içine yoğurdu tuzu ve kıyılmış dereotunu koyarak karıştıralım ve bu karışımı bir servis tabağına yayarak üzerinede pişen mücver köfteleri yerleştirip taze kırmızı biberle süsleyip servis edelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bana yardımcı olamadınız saolunn

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.