15 Şubat 2011 Salı

Yumurta Dolması

Malzemeler
6 adet yumurta

biraz un

1 demet maydanoz

1/4 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı biber


Yumurta Dolması Tarifi


5 yumurtayı katı olarak kaynatıp,kabuklarını soyun ve ikişer parçaya bölüp,içlerinden sarılarını çıkarın.Tuz,karabiber ve maydanoz ile iyice karıştırıp,karışımı tekrar yumurta beyazlarının içine yerleştirin.
Kalan bir yumurtayı kırıp iyice çırpın.

Su,tuz ve un ilave edip,boza kıvamında bir hamur elde edin.
Yumurtaları bu hamura bulayıp kızgın yağda kızarrın.

Evyemegi.blogspot.com afiyet olsun der.

1 yorum:

beylikdüzünde günlük daireler dedi ki...

başarılı bir blog oluşturmuşsunuz tebrikler.

Türk Yemekleri

Türk Yemekleri
Selamlar,bloğumuzda Türk yemek kültürünü yansıtan yapımı oldukça kolay ve zevki yemek tariflerini bulabilirsiniz. 30 yılı aşkındır bir ev hanımı olarak edindiğim nacizane yemek yapımı tecrübelerimi bu blog aracılığı ile sizlerle paylaşmak istiyorum.